Weromrop.nl - afleveringen

Welkom op weromrop.nl, de archiefwebsite van Omrop Fryslân. Bekijk hier een selectie uit de eerste twintig jaar Friese televisie, van 1985 tot en met 2005.

SA_SEACH_PIETERVERHOEFF_270694

LTV Sa seach ik Fryslân: Pieter Verhoeff

27 Juni 1994

Geart de Vries praat met regisseur Pieter Verhoeff over zijn speelfilms en documentaires, en over het heen en weer geslingerd worden tussen Amsterdam en Fryslân.

ITPETEAR_PIETERVERHOEFF_310195

It Petear: Pieter Verhoeff

31 Januari 1995

Bouke Oldenhof interviewt de Friese filmregisseur Pieter Verhoeff, kort nadat hij zijn debuut gemaakt heeft als toneelregisseur voor het stuk Suiker van Hugo Claus door het Noord Nederlands Toneel.

Spegels: It Fryslân fan, Rinny Siemonsma en de Ljouwerter Bachferiening

Spegels: It Fryslân fan, Rinny Siemonsma en de Ljouwerter Bachferiening

06 November 1998

Spegels is een cultureel programma dat tussen 1998 en 2006 op Omrop Fryslân televisie was te zien. Het programma werd gepresenteerd door Douwe Heeringa. Vijf filmmakers, Marijke Jongbloed, Roel van Dalen, Pieter Verhoeff, Jos de Putter en Frans Bromet zijn gevraagd om een documentaire te maken over de veranderingen in Fryslân. Het idee is geïnspireerd op het boek Hoe God verdween uit Jorwert van Geert Mak. Verder aandacht voor kunstenaar Rinny Siemonsma met Karst Berkenbosch en de geschiedenis van de Leeuwarder Bachvereniging. Die bestaat 50 jaar.