Weromrop.nl - afleveringen

Welkom op weromrop.nl, de archiefwebsite van Omrop Fryslân. Bekijk hier een selectie uit de eerste twintig jaar Friese televisie, van 1985 tot en met 2005.

LTV: De laatste IJsselmeervissers

25 September 1994

Documentaire over IJsselmeervissers. De tijd dat de fuiken vol paling zaten, ligt ver achter ons. Vervuiling, aalscholvers en voorwaarden van de overheid maken het beroep van palingvissers moeilijk. We gaan een dag met vissers uit Stavoren het IJsselmeer op. In dit programma komen ook een bioloog, een topambtenaar en een vishandelaar aan het woord.

Hjoed: Fryslân 500 over Frozenland

05 Juni 1998

In Hjoed van 5 juni 1998 zijn twee repo's over Frozenland te zien, het popfestival dat onder Fryslân 500 valt. Er zijn 4.500 kaarten verkocht en de jongeren komen uit het hele land. Er zijn vijf podia. Een van de headliners is Run DMC. Door de strenge controle op drank, drugs en wapenbezit duurt het lang voordat de bezoekers door de poorten naar binnen mogen. Velen missen de openingsact van het Frysk Jeugd Orkest met Reboelje. Ook De Heideroosjes, punk uit Limburg, treden op. De tweede reportage gaat over verkeersdrukte en voorbereidingen.

Sjoch Mar: Survival

30 Juni 1997

Arjen de Boer is bij de survivalrun in Stavoren. Deelnemers moeten 16 verschillende onderdelen bij langs, van boogschieten tot muurklimmen en door een modderbad zwemmen. Een van de deelnemers is Doede Bleeker.