Weromrop.nl - afleveringen

Welkom op weromrop.nl, de archiefwebsite van Omrop Fryslân. Bekijk hier een selectie uit de eerste twintig jaar Friese televisie, van 1985 tot en met 2005.

3015487.js

Sadwaande: Nieuwbouw, de aanleg van Zuiderburen

31 Maart 1999

Deze Sadwaande gaat over nieuwbouw. We kijken bij het nieuwe plan Hempens-Teerns, waar aan de zuidkant van Leeuwarden 1750 nieuwe huizen zullen worden gebouwd. De wijk is later bekend geworden als Zuiderburen. De wijk wordt ruim van opzet, met grote kavels, bos en water. We praten met een toekomstig bewoner en uitvoerenden. Wethouder Bearn Bilker legt uit wat de visie is. Ook gedupeerden komen aan het woord: twee boeren moeten land verkopen voor de nieuwbouw.

LTV_Nij_lan_alde_grun_3_1

LTV: Nij lân, âlde grûn deel 3

01 November 1996

Het laatste deel van een drieluik over Friese boeren die een toekomst in de voormalige DDR zoeken. De familie Breitsma heeft 500 stuks vee op een boerderij in Oost-Duitslan. Dit derde deel is in de prijzen gevallen: programmamaker Piter Tjeerdsma heeft de "France 3 Trophy" gewonnen.

LTV_Nij_lan_alde_grun_2

LTV: Nij lân, âlde grûn deel 2

27 Oktober 1996

Omrop Fryslân bezocht vier families die kleine of hele grote bedrijven overnamen in het oude Duitsland. Ook wordt een groep van 44 Friese boeren op studiereis in Oost-Duitsland gevolgd. Dit is deel 2 van een drieluik.