Weromrop.nl - afleveringen

Welkom op weromrop.nl, de archiefwebsite van Omrop Fryslân. Bekijk hier een selectie uit de eerste twintig jaar Friese televisie, van 1985 tot en met 2005.

Vermaak in Friesland 1 De wereld van Teake van der Meer

12 Januari 1989

Teake van der Meer staat bekend als Friese cabaretier. In de eerste uitzending van Vermaak in Friesland een portret over zijn leven en carrière. Want wat is het geheim van zijn humor?

LTV Piloten in Gaastmeer

23 Mei 1995

Honderden geallieerde vliegtuigen stortten in de Tweede Wereldoorlog neer in het IJsselmeer. In de nacht van 14 op 15 oktober 1944 verongelukte een Halifax-bommenwerper bij Stavoren. Vijf van de zes bemanningsleden bereikten de kust en bleven tot de bevrijding in april 1945 in Gaastmeer.

Wurktiid TV: Koninklijke Tichelaar in Makkum

28 Februari 1996

In Wurktiid TV kijken we bij het werk van verschillende bedrijven. In deze aflevering gaat het over Koninklijke Tichelaar in Makkum. Ze doen alles met aardewerk, nieuwe tegels en in servies met Nijntje, maar ook restauratie. T. Witteveen vertelt erover en J. Kok en J. Lieverdink van de restauratie-afdeling vertellen over hun werk en laten zien hoe dat werkt. Met name monumenten rondom 1900 zijn aan een opknapbeurt toe.